Spookfiles tegengaan met een app

Verslag en presentatie Open college nieuwe inwintechnieken in smart mobility

Op vrijdag 29 november was er weer een open college in de smart mobility collegereeks die we samen met provincie Overijssel organiseren. Wouter Schijns, verkeerskundig medewerker bij de gemeente Den Haag, vertelde over de mogelijkheden die je als wegbeheerder hebt om aan (nieuwe) data en inzichten te komen.

Naast de vaste opleidingsgroep vanuit het opleidingsprogramma over Slimme en Groene Mobiliteit, was er interesse vanuit verschillende wegbeheerders. 'De manier waarop de stof werd gebracht, was erg interessant,' vertelt Marcel Grapendaal, die het college vanuit de provincie Noord-Holland bezocht. 'Ik was met name benieuwd naar fietsdata, omdat we als provincie op zoek zijn naar manieren waarop fietsdata kunnen inwinnen. De Fietsviewer, die de gemeente Den Haag gebruikt om de doorstroming van fietsers te verbeteren, was voor mij een mooie eyeopener. Het onderwerp kwam ook nog aan de orde bij de behandeling van de lussen van VRI-systemen. Daarnaast heb ik een paar nuttige contacten opgedaan bij onder andere NDW, gemeente Utrecht en gemeente Den Haag. Genoeg input om weer mee verder te gaan.'

Download hier de presentatie van de bijeenkomst. Ook een open college smart mobility bijwonen? Bekijk het programma van de reeks Slimme en groene mobiliteit.