Terugblik Zomerschool SAA

Op dinsdag 15 augustus stond de zomerschool Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) op het programma. Met een groep van veertig weg- en waterbeheerders bezochten we de vele hoogtepunten van de weguitbreiding SAA.

Bekijk alle foto’s

SAA project5 trajecten

SAA is de komende tien jaar het grootste wegenprogramma van Rijkswaterstaat, dat bestaat uit vijf grote trajecten: de A9 Badhoevedorp – Holendrecht, de A10-Oost/A1 Diemen, de A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg), de A1/A6 Diemen – Almere Havendreef en de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost (Almere).

Voorlichter Peter Hollaar vertelde de groep eerst over de voortgang en planning van de verschillende trajecten. Hierbij stond hij stil bij de afzonderlijke kunstwerken en was er ruim de gelegenheid om prangende vragen te stellen en te beantwoorden: wat zegt de Europese en nationale regelgeving bijvoorbeeld over nooddeuren en vluchtroutes in tunnels? En wat zijn precies de procedures als een auto in een tunnel in de brand vliegt?

Huzarenstukje

Met deze kennis ging de groep onder leiding van Peter en zijn collega Henk Knoester vervolgens de bus in om plaatsen die eerder werden aangehaald te bezoeken: de bouw van de Gaasperdammertunnel, twee bruggen bij het Amsterdam-Rijnkanaal, de spoorbrug in Muiderberg (“het huzarenstukje van Rijkswaterstaat en ProRail”) en het aquaduct in Muiden. Op weg vertelden Peter en Henk over de bediening van de tunnel, software in de weg en fibropalen als basis voor de bruggen. Allen onderdeel van de weguitbreiding SAA om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het noordelijk deel van de Randstad te vergroten.

Ga voor meer informatie het Online Bezoekerscentrum van SAA.

Bijeenkomst