Terugblik College Tour Samenwerken

Kees Vonk is secretaris-directeur van Waterschap Rivierenland en bestuurslid van Water ontmoet Water. Hij is al vanaf het begin van Platform WOW in 2007 bij het netwerk betrokken. Kim Coppes en de workshopdeelnemers gingen tijdens de landelijke WOW-dag met hem in gesprek over het onderwerp Samenwerken.

Lead India - The Tree

Kees Vonk:

Samenwerken is een beetje een bijzonder onderwerp, want niemand is er ooit tegen. Maar in de praktijk zijn we vaak te veel met onszelf bezig. We zeggen ‘het kan niet’ of 'het mag niet' in plaats van 'wat is uw vraag?'

Ruimte voor de rivier (2015) Noordwaard

Kees Vonk:

Er zijn ingrijpende gevolgen voor de mensen die in dit gebied woonden en bedrijven hadden. Door interactie tussen deze mensen en het project zijn deze mensen goed meegenomen in het meedenken in oplossingen. We hebben dat mooi met elkaar vormgegeven.

Belemmeringen zitten vooral in onze wetgeving. Technologische belemmeringen worden sneller weggehaald dan de juridische.


WOW-prijswinnaar: energie en grondstoffenfabriek

Yes, Prime Minister if the wrong people don’t have the power

Oude ‘reclamespot’ tegen agressie mensen Publieke taak (1992)

Hoe ga je om met agressie en geweld tijdens je werk als inspecteur op de weg of op het water? Vijf inspecteurs vertellen hun verhaal.

Kees Vonk:

We wilden weten in welke mate agressie en geweld speelt in onze sector. Binnen Platform WOW hebben we hier onderzoek naar gedaan. De conclusie was niet plezierig: we hebben binnen onze sector in serieuze mate te maken met agressie en geweld.

Moeten we niet als overheid onze krachten bundelen? Niet meer in structuren praten, maar als één overheid buiten op straat herkenbaar zijn. Samen sterk.

Bert en Ernie - Samen het bed opmaken

Advies Kees Vonk:

Als we als organisatie naar buiten willen treden, laten we dan eerst vanuit onze positie kijken naar het perspectief van de burger.

Bijeenkomst