Jongeren

Jongeren

Echte uitdagingen uit de wereld van het weg- en waterbeheer

De instroom van jongeren in opleidingen richting weg- en waterbeheer is te laag, terwijl deze organisaties mede door uitstroom van ervaren collega’s behoefte hebben aan nieuwe instroom.

Platform WOW enthousiasmeert jongeren voor beta-opleidingen, specifiek gericht op weg- en waterbeheer door initiatieven als ikonderzoekwegen, ikonderzoekwater, Dutch Junior Water Prize en deelname aan de Eureka!Cup. Daarnaast beschikken we over een Young Professional Network.

Vragen of ideeën?

Neem contact op met projectleider bart.hansma@platformwow.nl (o.a. ikonderzoekwegen) of projectleider ronald.wielinga@platformwow.nl (o.a. ikonderzoekwater).

   

Dutch Junior Water Prize

Dutch Junior Water Prize is een jaarlijkse nationale wedstrijd voor scholieren van 15 tot 18 jaar. De wedstrijd draait om het beste idee over waterinnovatie.

Samen met Wetsus dagen we jongeren uit om bijvoorbeeld te verzinnen hoe je een miljoen mensen van drinkwater kan voorzien, hoe water op een nieuwe manier gezuiverd kan worden of hoe je zout water op een eenvoudige en duurzame manier zoet maakt. De winnaar van Dutch Junior Water Prize mag namens Nederland deelnemen aan de Stockholm Junior Water Prize in Zweden.

Dutch Junior Water Prize

Eureka!Cup

Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo.

De opdrachten worden geformuleerd in samenwerking met toonaangevende bedrijven en instellingen, waardoor ze realistisch en uitdagend zijn. Platform WOW doet hieraan mee vanuit ikonderzoekwegen, om jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in het wegbeheer.

Ga naar Eurekacup.nl

 

Naar het Young Professional Network

WOW Young Professional Network

Het WOW Young Professional Network organiseert onder andere de jaarlijkse Young Professional Challenge en verschillende bijeenkomsten. 

    

Ikonderzoekwegen

Logo ikonderzoekwegen

Ikonderzoekwegen koppelt scholieren uit HAVO en VWO klassen aan wegbeheerders van Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen. Onder begeleiding van experts krijgen zij de kans om te werken aan echte problemen in de wereld van wegen en verkeer. Wil jij als wegbeheerder aan jongeren laten zien hoe leuk en interessant jouw vakgebied is? Stuur dan een mail naar bart.hansma@platformwow.nl.

Meer over Ikonderzoekwegen

Ikonderzoekwater

Ikonderzoekwater koppelt scholieren uit HAVO en VWO klassen aan vaarweg- en waterbeheerders van gemeentes, drinkwaterbedrijven of waterschappen. Onder begeleiding van experts krijgen zij de kans om met hun profielwerkstuk te werken aan echte problemen in de wereld van het water. Wil jij als vaarweg- of waterbeheerder aan jongeren laten zien hoe leuk en interessant jouw vakgebied is? 

Meld je dan aan als expert op ikonderzoekwater.nl.

Lees ook: interview met Wouter Stapel, initiatiefnemer van ikonderzoekwater

Plakkie Asfalt

Om kinderen al op een jonge leeftijd enthousiast te maken over wegbeheer hebben we in 2015 samen met verschillende partners (les)materiaal ontwikkeld voor Plakkie Asfalt. De site is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 en bevat verschillende onderwerpen die met wegbeheer te maken hebben. De achterliggende gedachte is dat er een groeiend tekort aan jonge, technische medewerkers is bij wegbeheerders.

Ga naar Plakkieasfalt.nl