Ikonderzoekwegen

Ikonderzoekwegen

Ga jij de uitdaging aan?

Zit jij op de middelbare school en ben je op zoek naar een mooie opdracht voor jouw project, profielwerkstuk of meesterproef? De wegbeheerders van Nederland hebben jouw hulp nodig om Nederland veilig en bereikbaar te houden en tegelijkertijd duurzamer te maken.

Ga jij de uitdaging aan? Meld je dan aan voor een bestaande opdracht of verzin zelf een opdracht. Wij zorgen dat je in contact komt met een wegbeheerder bij jou in de buurt. We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Stel je vraag of meld je aan.

Nederland wereldwijd koploper in mobiliteit

Nederland loopt voorop als het gaat om wegen en verkeer. Na Hongkong en Singapore zijn we zelfs de beste wereldwijd. Maar, er gaat heel wat veranderen de komende tijd. Meer verkeer op komst betekent meer drukte en onze wegen dreigen nu al vast te lopen. Nederland heeft één van de dichtst vertakte wegennetten ter wereld. Meer wegen bouwen is geen optie, we zoeken innovatieve oplossingen.

Daarnaast zijn er een heleboel andere interessante ontwikkelingen op komst waar je mee aan de slag kunt gaan. Wegbeheerders houden zich ook bezig met zelfrijdende auto’s, elektrisch rijden, Smart Mobility, duurzaamheid en de vraag hoe je meer mensen op de fiets of in het openbaar vervoer kunt krijgen.

Kortom, genoeg vraagstukken waar we jouw hulp bij kunnen gebruiken!

Voorbeelden van opdrachten die je zou kunnen doen in jouw buurt, stad of regio:

  • Los het fileprobleem op bij jou in de buurt;
  • Ontwerp een kruispunt voor zelfrijdende auto’s en voetgangers en fietsers;
  • Minder auto’s en meer fietsers in jouw stad;
  • Gepland onderhoud op de drukste brug van Nederland;
  • Veilig en vlot doorrijden op de divergerende diamant;
  • Ontwerp het bushokje van de toekomst.

Informatie voor docenten

Ben je een HAVO/VWO-docent en op zoek naar een onderwijsproject op het gebied van wegen en verkeer? Neem contact met ons op en wij helpen je met een uitdagend en aansprekend project bij jou in de buurt. 

Presentatie van een innovatief kruispunt in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Over Ik Onderzoek Wegen

Lees hier meer over de oprichting en doelstelling van Ik Onderzoek Wegen.

Wat is een wegbeheerder?

Wegbeheerders zijn organisaties die wegen beheren zoals Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen. Een wegbeheerder zorgt dat het verkeer in Nederland vlot, veilig en duurzaam loopt zodat je makkelijk van A naar B komt.

Meer informatie

Water?

Zoek je een project over water? Ook in waterbeheer kunnen we je hulp heel goed gebruiken. Kijk op www.ikonderzoekwater.nl voor mooie uitdagingen op het gebied van water bij jou in de buurt.