Uit ons netwerk: Komt uw nieuwe collega uit het team ‘Slimme Verkeersregeltechniek’?

22 november 2018

Het opleidingstraject ‘Aan het werk in de Slimme Verkeersregeltechniek’ is in volle gang. Dertien slimme en hoogopgeleide kandidaten worden om- of bijgeschoold tot adviseur/projectleider in de intelligente verkeer- en vervoersystemen van morgen. De teamleden zijn razend enthousiast en willen hun vers opgedane kennis graag in praktijk brengen. Misschien in uw organisatie?

Werken aan een van de meest besproken maatschappelijke puzzels: verkeer

Overijssel werkt in dit opleidingstraject samen met een brede coalitie van partners die allemaal bijdragen aan het vernieuwen en verbeteren van mobiliteit met de focus op de verkeersregeltechniek. Toenemende filedruk, voertuigen kunnen steeds meer zelf, aandrijving wordt elektrisch, ‘Mobility as a Service’ neemt een vlucht, iVRI’s worden getest ... en ga zo maar door. Om voorbereid te zijn op deze ontwikkelingen dient de juiste kennis en capaciteit beschikbaar te zijn.

Kansen voor uw organisatie

De provincie is ervan overtuigd dat het team ‘Slimme Verkeersregeltechniek’ van grote waarde is voor bedrijven en overheden in het werkveld. Een mooie kans om met hun capaciteiten kennis te maken is het aanbieden van een gratis werkervaringsplek. De deelnemers die uit het hele land komen volgen een intensief trainingsprogramma met praktijkdocenten uit de voorhoede van mobiliteit in Nederland. Tijdens het tweede deel van de opleiding, van januari tot en met maart 2019 gaat het team werkervaring opdoen.

Belangstelling

Geef uw belangstelling door aan de opleidingscoördinator Alex Smienk via 06-13963102 of a.smienk@overijssel.nl.

Volg het team op www.overijssel.nl/slimmeverkeerstechniek