
Open collegereeks Slimme en Groene Mobiliteit
Op 1 oktober 2019 is de open collegereeks Slimme en Groene Mobiliteit gestart. Vanaf nu tot en met maart 2020 kun je je als wegbeheerder bij de overheid aanmelden voor Smart Mobility colleges met verschillende invalshoeken. Alle colleges vinden plaats op vrijdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur bij CROW op het Jaarbeursplein 22 in Utrecht. Aansluitend is er gelegenheid voor een drankje.
Programma collegereeks Groene en Slimme Mobiliteit
- Vrijdag 6 december: Er is steeds meer data beschikbaar. Hoe ga je er wijs mee om?
Door Luc Wismans, Innovatiemanager van Goudappel/DAT Mobility. - Vrijdag 13 december: Hoe werk ik als professional effectief binnen transitieomgevingen? / Participerend onderhandelen 1
Door Daniello Boszhard van Balance.
De open colleges lopen door tot 20 maart 2020. Data in 2020 volgen nog.
Al plaatsgevonden:
- Vrijdag 11 oktober: De mobiliteit van morgen is radicaal anders / State of the Art Smart Mobility
Door Serge van Dam, Topadviseur Verkeersmanagement Rijkswaterstaat. - Vrijdag 18 oktober: Smartmobility - Praktisch doen!
Door Gerard Fidom, adviseur smart mobility provincie Overijssel. - Vrijdag 1 november: Nieuwe samenwerkingen overheid-markt. Dit college wordt verplaatst naar een vrijdag begin 2020. De datum wordt later bekend gemaakt. Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.
Door Marcel Westerman, Ministerie I&M, Talking Traffic. - Vrijdag 15 november: Vuelta, Tour en Giro in Nederland: hoe organiseer je verkeersplannen rond evenementen slim?
Door Erik Verschoor, Adviseur Verkeersmanagement en Smart Mobility, Arcadis - Vrijdag 29 november: Nieuwe data-inwintechnieken binnen de verkeerskundige wereld
Door Wouter Schijns, Verkeerskundige medewerker gemeente Den Haag
Opleidingsprogramma Slimme en Groene mobiliteit
De colleges zijn onderdeel van een opleidingsprogramma over Slimme en Groene Mobiliteit, dat de provincie Overijssel samen met Platform WOW en het Landelijk Verkeersmanagementberaad heeft opgezet. In het programma worden werkzoekenden in drie maanden 'bijgepraat' over de belangrijkste smart mobility thema's, om vervolgens het geleerde in de praktijk te brengen bij een werkervaringsplaats.
Ervaren en minder ervaren wegbeheerders worden bij uitstek uitgenodigd om de colleges bij te wonen. Aan de ene kant om hun kennis over de nieuwste ontwikkelingen op te frissen en aan de andere kant om hun inbreng te leveren vanuit hun praktijkervaring.
Meer informatie over het programma: www.overijssel.nl/smartmobility