Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Water ontmoet water

Platform WOW stelt de samenwerking tussen beheerders centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Voorbeelden van uitwisselingen

De WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Voorbeelden van uitwisselingen
Klik hier voor de casestudy en andere documenten

Casestudy

WOW was benieuwd naar het succes van de samenwerking rondom de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal in Tilburg

Klik hier voor de casestudy en andere documenten
Kik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? En hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan centraal in ons storybook

Kik hier voor het storybook van WOW
Wat gebeurt er dit jaar?

De Week van de WOW factor 2016

Van 7 tot en met 11 november 2016 organiseren we de week van de WOW factor: met meeloopdagen, de landelijke bestuurdersdag en de Challenge voor jonge professionals.

Wat gebeurt er dit jaar?

Nieuwsbrief mei 2017

Het nieuwe goud

Het mooie van ons vak is dat iedereen er mee te maken heeft: zodra je de voordeur uitstapt ben je in de openbare ruimte. En daarin staat de komende tijd meer te gebeuren dan we kort geleden nog voor mogelijk hielden. Juist het verkennen van die nieuwste ontwikkelingen is wat mij altijd weer inspireert, of het nu Smart Mobility is of vernieuwingen in de techniek. 

Lees meer

NIEUWS

Eureka!Cup 2017: jongeren nog slimmer dan we dachten

Tijdens de landelijke ontwerpwedstrijd Eureka!Cup werkten ruim 1300 scholieren drie maanden lang aan een opdracht over zelfrijdende auto's. De jury was onder de indruk van de resultaten door de praktische toepasbaarheid van de oplossingen, de gebruikte methodes om verkeersituaties te simuleren en het enthousiasme van de jongeren voor het wegbeheerdersvraagstuk.

Lees meer

Innovaties in het scheepvaartverkeersmanagement: stand van zaken

Hoe staat het nu met de Vaar Melder App, Koerswijzer en Blauwe Golf Verbindend? In oktober 2016 organiseerden we in Hoek van Holland een bijeenkomst over Innovaties in het scheepvaartverkeersmanagement. We maakten een 'rondje langs de projecten' om te kijken hoe het er nu voor staat.

Lees meer

Ikonderzoekwater vernieuwd!

Ikonderzoekwater.nl is de website waar je als HAVO 4/5 en VWO 5/6 leerling terecht kan voor ondersteuning bij het maken van je profielwerkstuk. Vanaf nu verbindt de website de leerlingen automatisch op basis van hun postcode met de juiste organisatie in de watersector in hun regio. Ons doel? Zoveel mogelijk leerlingen helpen bij het maken van profielwerkstuk en natuurlijk enthousiast maken voor en over de watersector.

Lees meer

Asfalt-Impuls! Nieuwe deadline 22 mei

Het programma Asfalt-Impuls is gericht op het verlengen van de levensduur van onze wegen. Daar kan jij met jouw projectvoorstel aan meewerken. De deadline was al gesloten, maar is nu uitgesteld tot 22 mei. De thema's en het projectformat vind je op onze website.

Lees meer

TERUGBLIKKEN

Verslag bijeenkomst Data woensdag 10 mei

Wat komt er op ons af als de groei van sensoren doorgaat zoals verwacht? Wat kunnen we met de data van nu? En wat is de machine learning methode? Deze vragen en meer werden behandeld tijdens de bijeenkomst Data op woensdag 10 mei. 

Lees meer

Presentaties bijeenkomst Risicomanagement 20 april

De presentaties van de bijeenkomst Risicomanagement zijn inmiddels beschikbaar in het verslag.

Lees meer

Webinar Smart Mobility terugkijken

Het webinar Smart Mobility van 24 april is via onze website terug te kijken. Inclusief de vragen en antwoorden die tijdens en na het webinar zijn gesteld.

Lees meer

KOMENDE EVENEMENTEN

Maandag 29 mei 14.00 uur webinar Spookfiles A58 - kansen voor C-ITS

40% van de automobilisten volgt een snelheidsadvies op, wanneer dat via een app in hun auto binnenkomt. Dat bleek uit het project spookfiles A58 dat in maart werd afgerond. Benieuwd welke toepassingen er kunnen worden getest in het ontwikkelde C-ITS systeem? Kijk het webinar Spookfiles A58 - kansen voor C-ITS op 29 mei om 14.00 uur.

Lees meer

Dinsdag 20 juni: bijeenkomst Stroomversnelling Bruggen

Met zo’n 40.000 civieltechnische kunstwerken is Nederland een echt bruggenland. Veel van deze bruggen zijn in de jaren ‘60 en ‘70 gebouwd en naderen nu het einde van hun levensduur. De vraag is hoe we met deze opgave omgaan, zowel bestuurlijk als technisch. 

Lees meer

WEEK VAN DE WOW FACTOR 2017

Dit jaar vindt de Week van de WOW factor plaats van 2 tot en met 6 oktober. Bekijk het hele programma.

WOW-prijs voor de beste samenwerking

Het is weer zover! Eéns in de twee jaar zoekt het Platform WOW naar het beste voorbeeld van samenwerking op water en/of (vaar)wegbeheer. Dit is jullie kans om jullie project voor het voetlicht te brengen. Doe mee en stuur je voorbeeld van goede samenwerking in of tip een kandidaat!

Lees meer

10 redenen om mee te doen aan de Young Professional Challenge

Wil jij een week lang 'out of the box' denken en je vakkenis, je presentatie en je vaardigheden een boost geven? Doe van 2 tot en met 5 oktober mee aan de Young Professional Challenge. Twijfel je nog? Lees dan deze 10 redenen waarom je volgens de deelnemers van 2016 mee moet doen. 

Lees meer

WOW 10 JAAR

INTERVIEW: "We hebben in het verleden dingen laten maken waar we nu wel twee keer over na zouden denken."

Klaas Snoeij interviewde Chris de Vries over assetmanagement en samenwerking. Hoe is assetmanagement in de loop van de jaren steeds meer geprofessionaliseerd?

Lees meer

FACTSHEET: Inkoop en Aanbesteding

Wat wordt er in de media gezegd over inkoop en aanbesteding, EMVI en BPKV? Wat zijn onze aanbevolen bronnen voor dit onderwerp? Welke opleiding is speciaal gericht op inkoop GWW? En maar liefst 9 webinars om terug te kijken. Je vindt het allemaal in de factsheet Inkoop en Aanbesteding.

Lees meer

TOP 10: manieren waarop oud en jong van elkaar kunnen leren

Wat kunnen de 'ouwe rotten' nog van de jonkies leren? En op welke punten moeten de jonkies openstaan voor de wijsheid van de grijze haren? We vroegen het 10 Young Professionals.

Lees meer

AGENDA 2017

Mei

29 mei webinar Spookfiles - kansen voor C-ITS

Juni

9 juni finale Knappe Waterhoofden, Tiel

20 juni bijeenkomst Stroomversnelling Bruggen, Zwolle

22 juni bijeenkomst assetmanagement verbindt Nederland, Utrecht

30 juni themadag BPKV, Den Haag

Oktober

2-6 oktober Week van de WOW-factor

5 oktober Landelijke WOW dag, Rotterdam

2-5 oktober Young Professional Challenge

2-6 oktober Meeloopdagen