Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Water ontmoet water

Platform WOW stelt de samenwerking tussen beheerders centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Voorbeelden van uitwisselingen

De WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Voorbeelden van uitwisselingen
Klik hier voor de casestudy en andere documenten

Casestudy

WOW was benieuwd naar het succes van de samenwerking rondom de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal in Tilburg

Klik hier voor de casestudy en andere documenten
Kik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? En hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan centraal in ons storybook

Kik hier voor het storybook van WOW
Wat gebeurt er dit jaar?

De Week van de WOW factor 2016

Van 7 tot en met 11 november 2016 organiseren we de week van de WOW factor: met meeloopdagen, de landelijke bestuurdersdag en de Challenge voor jonge professionals.

Wat gebeurt er dit jaar?

Uitwisseling verbetert kwaliteit

Uitwisseling verbetert kwaliteit

Met veel plezier schrijf ik het voorwoord voor het zomernummer van de nieuwsbrief WOW. Voor mij het laatste voorwoord in mijn functie als directeur scheepvaartverkeer- en watermanagement bij Rijkswaterstaat. Na de zomer maak ik de overstap naar het Hoogheemraadschap van Delfland, als secretaris-directeur.

Lees verder

NIEUWS

Knappe Waterhoofden bedenken spray tegen gewasverlies na overstroming

Antioxirice. Zo heet de spray die de Knappe Waterhoofden prijs 2017 in de wacht sleepte. De spray kan worden toegepast na overstromingen om gewasverlies tegen te gaan, bevat een anti-oxidant die een positief effect heeft op de volksgezondheid én verwerkt een restproduct uit de koperindustrie. Binnenkort presenteren de scholieren Niels Bouman, Alinda Dersjant en Margot Knapen hun idee bij de Stockholm Junior Water Prize in Zweden!

Lees verder 

Jan Hendrik Dronkers neemt afscheid van Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders

'Ik heb het met hart en ziel gedaan'. Met deze woorden nam Jan Hendrik Dronkers op 7 juni afscheid van het bestuur van Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders. Jan Hendrik had een persoonlijk woord voor ieder bestuurslid en werd zelf geprezen om zijn bevlogenheid. Hij gaf het stokje over aan Michèle Blom, die de eerste vergadering met verve leidde. We wensen Jan Hendrik veel succes als locosecretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en kijken met vertrouwen naar de toekomst met Michèle als voorzitter!

Welk samenwerkingsproject wil een steun in de rug?

Dit jaar reiken we tijdens de Week van de WOW factor weer de WOW prijs uit. Een steun in de rug voor ieder (vaar)weg- of waterproject waarin samenwerking tussen overhedencentraal staat. De Energie- en Grondstoffenfabriek, die de prijs van 15.000 euro in 2015 won, raadt iedereen aan om hun project in te schrijven: "Het heeft ons veel gebracht, ook in de positionering van de EFGF naar ons bestuur en management. Voor ons team was het een echte opsteker en onze naamsbekendheid is flink gegroeid."

Dus: meld je eigen project voor 21 augustus 2017 aan, of tip een kandidaat!

Een vuist tegen agressie en geweld!

“Ik sla je kop in” of “ik rijg je aan het mes”. Dit soort bedreigingen, maar ook onvriendelijke bejegening en zelfs geweld zijn helaas soms aan de orde van de dag voor beheerders van de (vaar)wegen en het water. Dat blijkt uit een enquête die COAP in opdracht van platform WOW heeft uitgevoerd. De organisaties van platform WOW gaan gezamenlijk een vuist maken tegen dit soort gedrag.

Lees verder

Vervolgstappen Smart Mobility

Data, visie, kennis en bewustzijn. Dat zijn de belangrijkste thema's op het gebied van Smart Mobility die wegbeheerders de komende tijd gezamenlijk gaan oppakken. De werkgroep Smart Mobility maakte deze lijst op basis van de vragen en behoeften die uit de regionale bijeenkomsten in maart en apriil voortkwamen. Er wordt nu een plan van aanpak opgesteld, waarmee 'BV Nederland' in gezamenlijkheid verder kan gaan werken aan het thema. 

Lees verder 

Slimme mobiliteitsoplossingen gevraagd voor Smart Mobility Challenge

De Smart Mobility Challenge zoekt nog meer slimme oplossingen voor mobiliteit. Leveranciers worden van harte uitgenodigd om voor 30 juni 18.00 uur hun idee aan te leveren en maken daarmee kans op een opdracht van €40.000.

Lees verder 

TERUGBLIKKEN

Webinar Spookfiles - kansen voor C-ITS terugkijken

Hoe moet je data interpreteren en hoe krijg je ze snel in een voertuig? Dat was de belangrijkste technische uitdaging van het Spookfileproject A58 dat begin dit jaar werd afgerond. De ontwikkelde open architectuur biedt talloze kansen voor het testen van nieuwe verkeersinformatiesystemen. Kijk het webinar van 29 mei terug voor meer informatie.

Lees verder  

KOMENDE EVENEMENTEN UITGELICHT

Maandag 26 juni 14.00-14.30 uur webinar Omgevingswet

In het webinar van 26 juni krijg je een overzicht van de Omgevingswet op hoofdlijnen en specifieke kennis wat deze wet betekent voor projecten.  

Lees verder  

WEEK VAN DE WOW FACTOR 2017

Inschrijving Meeloopdagen 2017 geopend!

Van 2 tot en met 6 oktober bieden we je de gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen bij je collega water- en (vaar)wegbeheerder. Een dag meelopen is leuk voor iedereen: directeuren, knappe koppen én gouden handjes! Meld je aan en laat je een dag lang inspireren door de manier waarop een vakgenoot de zaken aanpakt. 

De Week van de WOW factor vindt plaats van 2 tot en met 6 oktober. Naast de meeloopdagen staat op het programma:

Bekijk het hele programma

WOW 10 JAAR

INTERVIEW: "We hebben nog steeds de neiging om voor onszelf te denken. Ik vind het centraal stellen van de burger een belangrijk thema."

Marcel Lodder, handhaver bij het Hoogheemraadschap van Delfland, sprak met Kees Vonk, secretaris-directeur bij waterschap Rivierenland. Ze spraken over de ontwikkeling van Meldpuntwater, het centraal stellen van de burger en het nut van WOW. Een gesprek waar je blij van wordt!

Lees verder 

TOP 10: oogcontact maken met zelfrijdende auto's en andere samenwerkingen tussen scholieren en wegbeheerders

Den Haag wil graag meer mensen op de fiets, de provincie Utrecht wil de doorstroming op de A2 verbeteren en provincie Noord-Holland wil weten hoe je ervoor zorgt dat weggebruikers zich 'gezien' voelen door zelfrijdende auto's. Via ikonderzoekwegen.nl bedenken scholieren slimme oplossingen voor deze en nog veel meer andere problemen. Bekijk hier de hele top 10

AGENDA 2017

Juni

20 juni bijeenkomst Stroomversnelling Bruggen, Zwolle

22 juni bijeenkomst assetmanagement verbindt Nederland, Utrecht

26 juni webinar Omgevingswet

Juli

4 juli Zomerschool Marker Wadden (vol)

Augustus

15 augustus zomerschool Schiphol-Amsterdam-Almere

Oktober

2-6 oktober Week van de WOW-factor

5 oktober Landelijke WOW dag, Rotterdam

2-5 oktober Young Professional Challenge

2-6 oktober Meeloopdagen