Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Water ontmoet water

Platform WOW stelt de samenwerking tussen beheerders centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Voorbeelden van uitwisselingen

De WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Voorbeelden van uitwisselingen
Klik hier voor de casestudy en andere documenten

Casestudy

WOW was benieuwd naar het succes van de samenwerking rondom de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal in Tilburg

Klik hier voor de casestudy en andere documenten
Kik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? En hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan centraal in ons storybook

Kik hier voor het storybook van WOW
Wat gebeurt er dit jaar?

De Week van de WOW factor 2016

Van 7 tot en met 11 november 2016 organiseren we de week van de WOW factor: met meeloopdagen, de landelijke bestuurdersdag en de Challenge voor jonge professionals.

Wat gebeurt er dit jaar?

Nieuwsbrief Weg / Water juli 2017

Deze nieuwsbrief is verzonden op dinsdag 11 juli. Wil je hem voortaan ook in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan.

Generaliseren is gevaarlijk

Generaliseren is gevaarlijk. Want een hele groep over één kam scheren, daar doe je altijd mensen mee tekort. Toch ga ik het doen. Want wat is nou een kenmerk van ons beheerders? De meeste beheerders die ik ken houden enorm van hun vak. We lopen warm voor ons vakgebied, of dat nu groen, wegen of riolering is. Maar we zijn ook bescheiden. 

Lees verder

NIEUWS

Inschrijven PIANOo Circulair Inkopen Academy nog mogelijk

PIANOo organiseert van september 2017 tot juni 2018 een nieuwe ronde van de Circulair Inkopen Academy. In 8 bijeenkomsten geven circulaire experts uit overheid en markt inzichten en tools die nodig zijn om te starten met circulair inkopen. 

Lees verder

Binnenkort wegbelevingsonderzoek onder automobilisten

Het derde WOW wegbelevingsonderzoek komt eraan! Net als in 2013 en 2015 voeren de verschillende wegbeheerders gezamenlijk onder de vlag van WOW een tevredenheidsonderzoek onder automobilisten uit.

Lees verder

Ongelofelijk!

Uit onderzoek blijkt dat er in de gemeente Zaanstad wekelijks honderden mensen 'even' onder de slagboom door duiken of de rode lichten negeren. Heel gevaarlijk en het schrikbeeld van iedere brugwachter. Zaanstad voert daarom tot en met augustus campagne om mensen bewuster te maken van dit gevaar. Wil je meehelpen? Deel dan deze video op LinkedIn.

Lever als wegbeheerder een bijdrage aan Talking Traffic

Wat als het verkeer het verkeer gaat regelen? Talking Traffic roept wegbeheerders op om aan dit vraagstuk bij te dragen.

Lees verder

RVM netwerk versie 2.3 beschikbaar

Deze week is het RVM-netwerk in opdracht van het Landelijk Verkeersmanagement Beraad (LVMB) geactualiseerd. Het RVM netwerk is een samenhangend netwerk van rijkswegen, provinciale wegen en gemeentelijke wegen. 

Lees verder

'Dode dieren zijn slecht voor het imago van Almere' 

Ruim 1600 HAVO en VWO scholieren gingen dit schooljaar, onder begeleiding van experts uit wegbeherende organisaties, aan de de slag met praktijkopdrachten op het gebied van wegen en verkeer. In de gemeente Almere bedachten ze creatieve oplossingen voor de Oosterdreef, waarbij zelfs de vogels niet werden vergeten.

Lees verder

Welk samenwerkingsproject wil een steun in de rug?

Dit jaar reiken we tijdens de Week van de WOW factor de WOW prijs uit. Een steun in de rug voor ieder (vaar)weg- of waterproject waarin samenwerking tussen overheden centraal staat. Wees niet te bescheiden en zet je project in de spotlight! Niet alleen om die 15.000 euro, maar vooral om van elkaar te kunnen leren.

Lees verder

TERUGBLIKKEN

Stroomversnelling Bruggen

Duizenden bruggen, tunnels en viaducten in Nederland zijn aan vervanging toe. Te laat ingrijpen is geen optie, te vroeg ingrijpen vernietigt kapitaal. Hoe gaan we hier als bouwers, ingenieursbureaus, kennisinstellingen, landelijke, regionale en lokale overheden mee om? Je leest het in het verslag van de bijeenkomst Stroomversnelling Bruggen op 20 juni in Zwolle.

Lees verder

Zomerschool Marker Wadden

Op dinsdag 4 juli maakten we kennis met het unieke project van de Marker Wadden. De Marker Wadden worden aangelegd om de ecologie te verbeteren door slib in te vangen en zachte oevers te maken in het Markermeer. Bekijk de foto's en het verslag.

Lees verder

Assetmanagement verbindt Nederland

Hoe gaat assetmanagement samen met innovatie? Hoe veranderen verbindingen door energietransitie? Hoe kunnen we professioneel (decentraal) beheren? Zomaar drie vragen die naar voren kwamen tijdens de bijeenkomst Assetmanagement op 22 juni. Lees het verslag en download de 15 workshoppresentaties.

Lees verder 

Webinar Omgevingswet terugkijken

In de Omgevingswet wordt al het recht rondom de fysieke leefomgeving gebundeld in een samenhangend stelsel. Dat biedt voordelen voor besluitvorming over projecten. Ronald Onstenk van Rijkswaterstaat gaf er een overzichtelijk webinar over. Duur 40 minuten. Je kunt het nu terugkijken.

Lees verder

KOMENDE EVENEMENTEN UITGELICHT

13 tot en met 19 juli - Zomeratelierweek Toekomst Beheer

Stadsbeheer van de Gemeente Almere organiseert van donderdag 13 tot en met woensdag 19 juli de zomeratelierweek: Stadsbeheer van de toekomst. Elke dag zijn er workshops en werksessies, met onderwerpen als de levenscyclus van kapitaalgoederen, stedelijk metabolisme, toepassen van nieuwe technologieën en de veranderende rol van de overheid. Meld je aan als je wilt meedenken.

Maandag 28 augustus 14.00-14.30 uur - webinar Smart Shipping

In dit webinar gaan we verder in op Smart Shipping. Wat wordt er onder verstaan? Wat is de huidige stand van zaken? Wat houdt de Smart Shipping Challenge 2017 in? Ook worden praktijkvoorbeelden en mogelijke uitdagingen besproken.

Lees verder

WEEK VAN DE WOW FACTOR 2017

Young Professional Challenge gaat over Klimaatadaptatie!

Het onderwerp van de Young Professional Challenge is bekend! Van 2 tot en met 5 oktober verdiepen we ons aan de hand van workshops, lezingen en excursies in het thema Klimaatadaptatie. Naast inspiratie, kennis, nieuwe contacten en een hoop lol kan de Challenge je ook een cursus naar keuze van 1500 euro opleveren. Meld je aan en reserveer 2 tot en met 5 oktober in je agenda! 

Lees verder

Meeloopdagen 2017 - ook als jouw eerste keuze er niet bij zit

Van 2 tot en met 6 oktober bieden we je de gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen bij je collega water- en (vaar)wegbeheerder. De aanmeldingen komen in groten getale binnen. Mocht de organisatie waar jij wilt meelopen er niet (meer) tussen staan, meld je dan toch aan. We zullen ons best doen om het mogelijk te maken.

Lees verder

WOW dag 2017: WOW 10 jaar WOW!

Vier op donderdag 5 oktober ons/jullie jubileum mee in De Doelen in Rotterdam. Elk jaar is de WOW-dag de moeite waard om bij te zijn, maar dit jaar is het allemaal net iets specialer.

Je mag deze dag niet missen, omdat... 

Verder op het programma

Bekijk het hele programma

WOW 10 JAAR

INTERVIEW: "Als je ergens deel van uitmaakt, moet je er ook zijn. Ik heb een hekel aan no shows."

Jan Hendrik Dronkers stond als directeur-generaal van Rijkswaterstaat jaren aan het hoofd van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders. Eric Diepstraten, directeur Netwerkmanagement bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en bestuurslid van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders sprak met hem over hun ervaringen bij WOW, de regionale ontwikkelingen en de toekomst.

Lees verder

TOP 10 flitsende beelden over ons werk

Video's, timelapses, webinars of vlogs. Mooie manieren om op een snelle manier informatie en kennis te delen. Kijk hier naar tien bewegende hoogtepunten. Inclusief de 5 nominaties van de vorige WOW prijs!

Lees verder

AGENDA 2017

Augustus

15 augustus zomerschool Schiphol-Amsterdam-Almere (vol)

28 augustus webinar Smart Shipping

29 augustus finale Stockholm Junior Water Prize

September

18 september Start PIANOo Circulair Inkopen Academy

25 september webinar Klimaatadaptatie

Oktober

2-6 oktober Week van de WOW-factor