Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Water ontmoet water

Platform WOW stelt de samenwerking tussen beheerders centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Voorbeelden van uitwisselingen

De WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Voorbeelden van uitwisselingen
Klik hier voor de casestudy en andere documenten

Casestudy

WOW was benieuwd naar het succes van de samenwerking rondom de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal in Tilburg

Klik hier voor de casestudy en andere documenten
Kik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? En hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan centraal in ons storybook

Kik hier voor het storybook van WOW
Wat gebeurt er dit jaar?

De Week van de WOW factor 2016

Van 7 tot en met 11 november 2016 organiseren we de week van de WOW factor: met meeloopdagen, de landelijke bestuurdersdag en de Challenge voor jonge professionals.

Wat gebeurt er dit jaar?

Nieuwsbrief januari 2017

Beheerders worden veranderaars

Er zit steeds meer energie in het WOW netwerk. Of het nu gaat om de bijeenkomsten die we organiseren, de online webinars of de meeloopdagen: de interesse en de opkomst zijn overweldigend. Steeds meer collega’s zien de noodzaak om als beheerders onderling kennis met elkaar te delen en daadwerkelijk samen te dóen. Alleen als we niet bang zijn om fouten te maken en van ons eilandje af durven te komen, kunnen we samen kosten besparen en innovaties doorvoeren die het verschil maken.

Lees verder

80 organisaties tekenen Green Deal Duurzaam GWW 2.0

17 januari 2017 was een belangrijke dag voor de komende generaties. Ruim 80 organisaties uit de infrasector tekenden de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Met de ondertekening spraken zij de ambitie uit om duurzaamheid in 2020 een integraal onderdeel te laten zijn van alle spoor-, grond-, water- en wegenbouwprojecten. Duurzaam wordt daarmee ‘business as usual’.

Lees meer

Smart Mobility bijeenkomsten in maart en april

In de toekomst krijgen we steeds ‘slimmere’ auto’s die met elkaar kunnen communiceren maar ook met andere systemen zoals bijvoorbeeld navigatiesystemen of verkeerslichten. Deze ontwikkelingen hebben een grote impact op alle overheden/wegbeheerders in Nederland. Om hier als wegbeheerder tijdig op in te springen organiseert WOW door het hele land bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten laten we zien wat er speelt en luisteren we naar wensen, zorgen en ideeën.

Lees meer

Gezocht: knappe waterhoofden met innovatieve waterideeën

Zou het niet fantastisch zijn als Nederland dit jaar de Junior Stockholm Waterprize wint? Jij kan daarbij helpen door slimme 4,5 of 6 HAVO/VWO leerlingen aan te melden! Platform WOW organiseert samen met Wetsus dit jaar de wedstrijd Knappe Waterhoofden.

Lees meer

1200 leerlingen aan de slag met zelfrijdende auto's

Op 18 januari is de Eureka!Cup 2017 officieel van start gegaan. 8300 scholieren van ruim 120 scholen door heel Nederland gaan de komende vier maanden aan de slag met zes opdrachten over technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken.

Eén van de opdrachten is opgesteld door platform WOW, Rijkswaterstaat, provincie Utrecht en Stichting Techniekpromotie en gaat over zelfrijdende auto's.

Lees verder

Tour de Plakkie in Hulsberg

De Tour de Plakkie is begonnen! De komende maanden is er in elke provincie een evenement waarbij leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool kunnen kennismaken met de wereld van het wegbeheer en met de website Plakkie Asfalt. De aftrap was op 15 december 2016 op het districtskantoor van de provincie Limburg in Hulsberg.

Lees meer

Nieuwe provinciale richtlijn voor verkeersmaatregelen

Begin oktober heeft de provincie Zuid-Holland een nieuwe versie uitgebracht van de ‘Richtlijn voor verkeersmaatregelen bij wegwerkzaamheden en evenementen op provinciale wegen’. Dit is een uniforme leidraad voor een ieder die werkzaamheden op/onder/langs provinciale wegen wil uitvoeren. Met informatie over het aanvraagproces, werkbare uren en bijvoorbeeld aanvullende voorwaarden ten opzichte van het CROW96B.

Lees meer

Zet in je agenda: week van de WOW factor met landelijke WOW dag

Van 2 tot en met 6 oktober 2017 organiseren we voor de vierde keer de Week van de WOW-factor. Een week vol interessante activiteiten, waaronder de meeloopdagen, de Young Professional Challenge, de landelijke WOW dag en de bekendmaking van de winnaar van de WOW Prijs 2017. Houd deze week alvast vrij in je agenda, zodat je volop de gelegenheid hebt om in jezelf en in je vak te investeren!

Lees meer

Bekijk de video van de Week van de WOW factor 2016

Jaarverslag 2016 online

In 2016 stond platform WOW als een huis! Neem een kijkje in het jaarverslag van 2016 als je wilt weten wat er afgelopen jaar gebeurd is en wat we in 2017 van plan zijn.

Lees meer

De 10 beste WOW uitgaven

Dit jaar is het alweer tien jaar geleden dat platform WOW het eerste levenslicht zag. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het hele jaar door trakteren we op interessante factsheets, wetenswaardigheden, top 10 lijstjes, interviews over actuele onderwerpen nog meer. We trappen af met:

10 WOW uitgaven die je gezien moet hebben

Mindmap platform WOW

Heb je er wel eens moeite mee om aan je collega’s uit te leggen wat platform WOW doet en wie eraan deelnemen? Deze mindmap maakt inzichtelijk hoe Platform WOW in elkaar zit: met een weergave van de deelnemende organisaties, de thema’s waarin we samenwerken en voorbeelden van concrete producten.

Bekijk mindmap

Een kijkje nemen in elkaars keuken

Hilga Sikma (Waternet) en Arjen Kikkert (RWS-WNN) nemen sinds oktober een kijkje in de keuken van elkaars organisatie. Zij werken gemiddeld 1 dag per week bij de andere waterbeheerder.

Lees meer

Agenda 2017

Januari

30 januari Webinar Gunningsmethodieken - gewichten en scores

30 januari Bijeenkomst Veiligheid, Zwolle

31 januari Recreatievaart, Haarlem

Februari

20 februari Webinar communicatie bij risicomanagement

Maart

Verschillende regionale bijeenkomsten Smart Mobility

27 maart webinar BPKV GWW scores

April

Verschillende regionale bijeenkomsten Smart Mobility

6 april vervolg bijeenkomst veiligheid bediening kunstwerken, Amsterdam

20 april bijeenkomst risicomanagement, Utrecht

13 april VTH-dag

Oktober

2-6 oktober Week van de WOW-factor

5 oktober Landelijke WOW-dag