Melvin wordt uitgebreid voor vaarwegbeheerders

18 november 2019

De applicatie Melvin (Melding Verstoringen Infrastructuur Nederland) wordt uitgebreid zodat ook vaarweggebruikers de applicatie kunnen gebruiken. De verwachting is dat de uitbreiding begin december operationeel is voor alle (vaar)wegbeheerders. De NDW (Nationale Databank Weggegevens) ontwikkelde eerder het systeem voor wegwerkzaamheden. Gemeenten en provincies leggen hierin vast wat de plannen voor wegwerkzaamheden en evenementen zijn.

Werkzaamheden wegen en vaarwegen in één systeem

De uitbreiding van Melvin biedt de mogelijkheid om werkzaamheden en omleidingen voor het vaarwegverkeer op te voeren. Zowel op de vaarweg als aan objecten. Dit kan worden gekoppeld aan verstoringen voor het wegverkeer. De consequenties op de wegen en vaarwegen worden zo in zijn totaliteit zichtbaar.

Het uitrollen van de uitbreiding start binnenkort

Op 12 november vond de eerste demonstratie van Melvin voor vaarwegbeheerders plaats. Daar kwam de behoefte aan het afstemmen van droog en nat ook naar voren. Eén van de aanwezigen, een adviseur minder hinder in de regio zei het volgende: ‘Ik ben tot nu toe eigenlijk vooral op vaarwegen gericht maar ik merk steeds meer dat dit niet kan. Water en weg hebben veel raakvlakken.’ Dit is exact de reden waarom de NDW in opdracht van de provincie Zuid-Holland Melvin uitbreidt. De uitbreiding wordt op dit moment met een beperkt aantal (vaar)wegbeheerders getest. 

Meer informatie over Melvin: