Gezocht: gedreven studenten voor landelijke bestuursfunctie Platform WOW

12 april 2018

Maak jij de Nederlandse infrastructuur toekomstbestendig?

Zoek jij een bestuursfunctie naast je studie die uitdaging, netwerk en variatie biedt? Een bestuursfunctie die belangrijk is voor de toekomst van Nederland? Ben je geïnteresseerd in de wereld van wegen en water? Dan is een bestuursfunctie bij Platform WOW iets voor jou.

Platform WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water. Het platform is een initiatief van Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies, waterschappen, havenbedrijven en drinkwaterbedrijven. Kortom, alle beheerders hebben in dit platform hun handen ineen geslagen!

Een van de beste infrastructuren ter wereld

Nederland heeft na Hongkong en Singapore de beste infrastructuur wereldwijd. Dit komt door de kennis, kunde en samenwerking van de Nederlandse weg- en waterbeheerders. Hoe zorgen we ervoor dat dit zo blijft met de opkomst van klimaatverandering, zelfrijdende auto’s, de infrastructuur die veroudert en de uitstroom van kennis?

Next-WOW

We hebben een ijzersterk bestuur, maar willen graag toekomstbestendig blijven. Daarom is het hoog tijd voor een WOW-jongerenbestuur, Next-WOW.

Wat ga je doen?

Twee jaar lang werk je samen met het WOW-bestuur (wegen en water) aan complexe en belangrijke vraagstukken. Het werk is gevarieerd: de ene dag zit je met topbestuurders aan tafel en de andere dag ben je voor onderzoek in gesprek met beheerders en eindgebruikers. Je bepaalt samen met je andere bestuursleden zelf welke weg- en waterthema’s op jullie agenda staan.

Je hebt invloed en het resultaat van je werk raakt de toekomst van de Nederlandse infrastructuur en van daaruit, iedere Nederlander.

Wat is je achtergrond?

Wij zoeken zeven bevlogen studenten voor Next-WOW die:

  • een HBO- of WO-studie volgen;
  • affiniteit hebben met (vaar)weg- en/ of waterbeheer;
  • houden van uitdaging, samenwerken en variatie;
  • positieve energie hebben om mensen mee te krijgen;
  • een brede interesse hebben en snel nieuwe thema’s eigen maken;
  • de overtuiging delen dat meer van hetzelfde als antwoord op complexe vraagstukken vaak niet tot oplossingen leidt.

Wat bieden we je?

  • Verantwoordelijkheid, afwisselend en maatschappelijk relevant werk in een zelf-organiserend bestuur;
  • opbouwen van een groot netwerk binnen alle lagen van het weg- en waterbeheer;
  • Ondersteuning vanuit het WOW-programmabureau en het WOW-bestuur in je ambities.

De tijdsbesteding is gemiddeld 2 tot 4 uur per week en de vergoeding bedraagt 1250,- euro per collegejaar. Het gaat om de collegejaren 2018-2019 en 2019-2020.

Aanmelden?

Stuur voor 26 april je motivatie en CV of LinkedIn naar ronald.wielinga@platformwow.nl. Reserveer alvast maandagochtend 14 mei en dinsdagmiddag 15 mei in je agenda voor de selectiedagen in Utrecht.