Directiewissel in Week van de WOW-factor

31 maart 2014

Directiewissel in Week van de WOW factor

Joost de Ruig is directeur Water bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier én initiatiefnemer van Water Ontmoet Water. Tijdens de Week van de WOW factor wisselt hij een hele week van functie met Loet Rosenthal, sectormanager Drinkwater bij PWN.

Ongeveer een jaar geleden zijn het Hoogheemraadschap en PWN al een traject gestart om meer samen te werken. Er zijn nu al ruim dertig dossiers waarin dat ook echt gebeurt. Deze uitwisseling is dan ook een logische stap.

Joost: "de processen van onze organisaties lijken erg op elkaar. We hebben ook al eerder samen gezeten om te kijken of we meer van elkaars expertise gebruik kunnen maken. Uiteindelijk zitten we in dezelfde waterketen en hebben we een soortgelijk doel: schoon water leveren."

Joost en Loet

Tijdens de Week van de WOW factor wisselen ze een hele week van plek. Loet:"Ik denk dat het heel nuttig is om eens dieper in een andere organisatie te kijken. Er is wel vertrouwen nodig voor zo'n intensieve uitwisseling; dat is de basis." Joost gaat verder: "We willen ver gaan: als het even kan inclusief de bevoegdheden om te tekenen voor opdrachten. Dat is best spannend. En het blijft niet alleen bij deze week. Ik neem nu al deel aan bijeenkomsten van PWN en Loet komt bijvoorbeeld als gast bij onze maandelijkse discussieborrel. We willen goed voorbereid aan de uitwisseling beginnen."

Loet vervolgt": Als je je verdiept in een onderwerp vanuit een andere verantwoordelijkheid kan dat je op creatieve gedachten brengen. Toch denk ik dat je pas ervaart hoe het is als je echt op elkaars plek zit. Dan begrijp je beter hoe een andere organisatie werkt, hoe de cultuur daar is en kun je ook beter samenwerken." Joost: "We gaan ook geen speciale dingen opzetten, we draaien gewoon mee en vergaderen onder andere met elkaars MT en Directieoverleg. Loet gaat op dinsdagochtend om 8.00 uur altijd een uur door de duinen lopen met zijn MT. Nou, ik ben wel benieuwd hoe dat bevalt…"