Young Professional Challenge 2017

Datum 05 oktober 2017
Tijd 2 tot en met 5 oktober 2017 (dus 4 volle dagen)
Kosten geen
Locatie verschillende
DoelgroepYoung Professionals die werken in het (vaar)weg- of waterbeheer

In de Week van de WOW factor word je als Young Professional uitgedaagd om van anderen te leren, je creativiteit aan te wenden en je grenzen te verleggen.

Tijdens de Young Professional Challenge verdiep je je gedurende vier dagen aan de hand van workshops, sessies en excursies in een relevant en actueel thema en werk je samen met een groep deelnemers uit verschillende organisaties een relevant vraagstuk uit.

Dit jaar is het thema: Klimaatadaptatie

Aan het einde van de week presenteren de groepen hun uitwerking aan een jury en wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaars ontvangen per persoon een workshop of training naar keuze met een maximale waarde van 1500 euro.

Programma

Elke dag duurt ongeveer van 9:00 tot 17:00. Als je meedoet, rekenen we erop dat je bij het volledige programma aanwezig bent. 

Maandag 2 oktober, 2017

Lokaal 1e Klas Koffie @ Raampoortstraat 34b, Rotterdam (Hofbogen)

Ochtend 9.00-12.15
Bewaar je honger nog even want we beginnen de dag met een lekker ontbijtje waarna we vervolgens een korte introductie zullen geven van wat jullie deze week te wachten staat.

Hierna zullen we op speelse wijze kennis maken met elkaar zodat we deze week gezamenlijk tot een succes zullen maken! Dan om half12 zitten wij klaar voor onze eerste spreker, Harold van Waveren die jullie als eerste kennis laat maken met het thema vanuit de waterbouwkundige kant.

Lunch 12.15-13.00
Er staat een heerlijke vegetarische lunch voor jullie klaar.

Middag 13.00-17.30
Na de lunch komt Dirk van Peijpe van De Urbanisten ons iets vertellen over hun werk als ontwerper op het gebied van klimaatadaptatie en nemen zij ons ook mee naar buiten om een van hun projecten te bekijken. Weer terug op locatie maken wij ons klaar voor de derde spreker, namelijk Derk Loorbach. Hij is beroemd Key-note spreker en zal ons boeien met zijn verhaal over hoe om te gaan met transities op het vlak van duurzaamheid en governance.

Nu we helemaal vol zitten met nieuwe kennis zullen onze facilitators Addy en Mayke ons d.m.v. een creatieve brainstormsessie op weg helpen dit naar eerste ideeën te vertalen en zullen jullie sub-groepjes gaan vormen.
We sluiten de dag gezamenlijk af met een borrel!

Dinsdag 3 oktober, 2017

De Snorfabriek @ Tweede Daalsedijk 14A, Utrecht

Ochtend 9.00-12.00
We beginnen de dag gezamenlijk in de knusse Kwantumkeet met een kopje koffie of thee. De facilitators Addy en Mayke zullen jullie uitleggen wat de bedoeling van vandaag is en jullie begeleiden in het creatieve proces.

Lunch 12.00-12.45
In de verwarmde tuinkas van Vive le Vin genieten we wederom van een heerlijke vegetarische lunch.

Middag 12.45-17.30
Vol nieuwe energie bouwen jullie verder aan je idee met alle middelen die voorhanden zijn en op alle mogelijke manieren die je maar kunt bedenken.
We sluiten de dag gezamenlijk af met een hapje en een drankje

Belangrijk: Het is een oude loods dus onverwarmd: neem een warme trui mee! 

Woensdag 4 oktober, 2017

Zaalverhuur 7 @ Boothstraat 7, Utrecht (Kerk)

Ochtend 9.00-12.00
We starten de dag weer met een lekker kopje koffie en zullen daarna van de pitchtrainers horen hoe jullie je idee kunnen vertalen naar een pitch. Hierna leggen jullie de laatste hand aan je oplossing. Is dit het winnende idee??

Lunch 12.00-12.45
Ook hier wordt er weer een lekkere vegetarische lunch voor jullie verzorgd.

Middag 12.45-17.30
In de middag krijgen jullie een professionele pitchtraining, om jullie voor te bereiden op de presentatie voor de jury donderdag.
We sluiten de dag weer af met een drankje en hapje.

Donderdag 5 oktober, 2017

De Doelen @ Schouwburgplein 50, Rotterdam (Landelijke WOW-dag)

De week komt tot een climax tijdens de landelijke WOW dag, dit jaar extra groot omdat we 10 jaar bestaan!

In de ochtend presenteren we de pitches aan de jury. In de middag zijn er twee workshoprondes bij de themadag. Jullie zijn vrij om deze bij te wonen.

De finale van de Challenge is tijdens de plenaire afsluiting van de themadag waarin de jury bekend maakt welk idee volgens hun het beste is. Welk team gaat ervandoor met €1500,- opleidingsbudget per persoon?
We sluiten deze enerverende week natuurlijk af met een gezellige borrel!

• Voor de hele week zijn de werkfaciliteiten en locaties voor alle groepjes geregeld.
• Er zijn geen laptops of tablets voorhanden, dus die kan je eventueel zelf meenemen.
• Lunch wordt iedere dag verzorgd en op maandag zelfs een ontbijt.
• We hebben aangegeven dat je het beste maandag tot en met donderdag vrij kunt houden in je
agenda. Mocht je eventueel toch een afspraak tussendoor hebben, stem dit dan zelf af met je
groepje.

Winnende pitch uit 2016

In 2016 was 'resilience' het thema van de Young Professional Challenge. Het winnende idee werd bedacht door het team EXPEDITIE. 

Alle andere pitches uit 2016 en het verslag vind je hier.