WOW-prijs 2017 voor beste samenwerking

Datum 05 oktober 2017

Op 5 oktober, tijdens de landelijke WOW-dag (Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders en Water Ontmoet Water), reikt Platform WOW de prijs uit voor de Beste Samenwerking. Het samenwerkingsvoorbeeld kan alleen (vaar)wegbeheer of waterbeheer betreffen, maar ook een combinatie van beide. De winnaar ontvangt eeuwige roem en een bedrag van 15.000 euro om de samenwerking een stap verder te brengen.

De inschrijving is op 21 augustus 2017 gesloten

Op basis van alle inzendingen maakt het programmateam van WOW een voorselectie, zodat de jury maximaal vijf kandidaten moet beoordelen. De jury kiest de uiteindelijke winnaar. De jury beoordeelt op:

1. de diversiteit van de betrokken partners
2. de mate van realisatie/bewezen effect of impact
3. mate van duurzaamheid/innovatie 

Dit zijn de drie genomineerden

Hoe kijkt het winnende project uit 2015 terug?

In 2015 won de Energie en Grondstoffenfabriek de prestigieuze WOW-prijs. Dit is een team van enthousiaste waterschappers die op een verfrissende manier de transitie wil bewerkstelligen van afvalwaterzuivering naar hergebruik van energie en grondstoffen uit afvalwater. 

Charlotte van Erp Taalman Kip, voorzitter kernteam EFGF: "Blij en trots, dat waren we toen we de WOW-prijs in 2015 wonnen met de Energie –en Grondstoffenfabriek (EFGF).  Ik kan het iedereen aanraden hun project in te schrijven voor de WOW-prijs. Het heeft ons veel gebracht.  Een echte steun in de rug, ook in de positionering van de EFGF naar ons bestuur en management. Natuurlijk ook voor ons als team een echte opsteker. Lest best: de naamsbekendheid van EFGF is ook flink groter geworden. Dus ik zou zeggen: Doe mee!

Alle WOW-prijs winnaars en nominaties tot nu toe