Webinar Smart Shipping

Datum 28 augustus 2017
Tijd 14.00 -14.30 uur
Kosten geen
Locatie online, via je pc
Doelgroep(vaar-)wegbeheerders, waterbeheerders en andere geïnteresseerden

In dit webinar gaan we verder in op Smart Shipping. Wat wordt er onder verstaan? Wat is de huidige stand van zaken? Wat houdt de Smart Shipping Challenge 2017 in? Praktijkvoorbeelden? Wat zijn mogelijke uitdagingen?

De komende jaren wordt de logistiek op het water steeds slimmer en autonomer. Smart Shipping wordt het varen van de toekomst. Als kennis-, transport- én innovatieland wil Nederland hierin een voortrekkersrol vervullen en voordelen behalen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en kostenbesparingen. Bovendien biedt Smart Shipping kansen om de benodigde moderniseringsslag te maken om competitief te blijven met andere vervoersbranches.

Volop in ontwikkeling

Smart Shipping, ofwel: vergaand geautomatiseerd varen, is nog volop in ontwikkeling. Denk aan het besturen van schepen op afstand, het slimmer delen van informatie, het optimaliseren van het vaarwegonderhoud of het deels of (bijna) volledig automatisch varen. Om daarin concrete stappen voorwaarts te maken, biedt Rijkswaterstaat aan scheepvaartbedrijven, kennisinstituten en haven- en vaarwegbeheerders een podium en experimenteerruimte. Vanuit het motto ‘learning by doing’ organiseren we op 30 november 2017 in Rotterdam een aantrekkelijk maritiem voorbeeldevent, waarmee we als ondernemend, onderzoekend en varend Nederland echt vooruit komen. 

Spreker

Laurens Schrijnen is kwartiermaker van de Smart Shipping Challenge 2017 SMASH!. Hij is binnen Rijkswaterstaat strategisch adviseur Smart Mobility. Hiervoor was hij ondermeer oprichter van De Innovatiecentrale in Helmond en De Verkeersonderneming in Rotterdam.

Wat is een webinar?

Een webinar bekijk je online, vanuit je eigen pc. Je ziet en hoort de spreker live op je beeldscherm. Het duurt ongeveer 30 minuten. Als je vragen hebt, kun je deze intypen. Met een koptelefoon op stoor je dus niemand in je omgeving.