Webinar Mindfulness toepassen op het werk 2.0

Datum 17 september 2019
Tijd 14.00 - 14.30 uur
Kosten Geen
Locatie Online, via je computer
DoelgroepAlle geïnteresseerden
Op dinsdag 17 september organiseren we, in de Week van de WOW-factor, een webinar over het toepassen van mindfulness op het werk. Dit webinar wordt gegeven door Bart Hansma ((mindfulnesstrainer en projectleider).

Meer presteren met minder stress door het ontwikkelen van aandacht

Dit webinar is een vervolg op het eerdere webinar 'Mindfulness voor weg- en waterbeheerders' uit september 2018. Het werk als weg- en waterbeheerder wordt steeds uitdagender. Je moet meer doen met minder tijd. De hoeveelheid informatie die je dagelijks moet verwerken neemt toe. Tegelijkertijd lijkt ons concentratievermogen af te nemen, mede door de versnipperende invloed van smartphones en het internet op onze aandacht. Gelukkig kan je aandacht trainen en leer je in dit webinar hoe je dat kunt doen, zelfs tijdens je werk. 

Jouw aandacht 'trainen'

Hoe kunnen we het beste omgaan met deze verandering en de invloed daarvan op onze prestaties, werkplezier en ons stressniveau? Het blijkt dat daar een effectieve en simpele oplossing voor is. Een oplossing die innovatieve bedrijven als Google, Intel, SAP en Apple al een tijdje toepassen. Het blijkt namelijk dat je aandacht kunt trainen en dat dit veel positieve effecten kan hebben op onder andere:
  • Stressbestendigheid en het vermogen om slim met stress om te gaan.
  • Luistervaardigheid en harmonieuze samenwerking in complexe netwerken.
  • Oplossend vermogen waardoor je sneller en creatiever tot oplossingen komt.
  • Werkplezier, door een balancerende werking op de de zogeheten 'negativity bias'.
  • Concentratievermogen, waardoor je dieper, langer en met meer genot in een complexe taak kunt duiken.

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is één ‘spier’ van aandacht te trainen: mindfulness. Iedereen heeft al een bepaalde vaardigheid in mindfulness, sommige mensen hebben daar meer aanleg voor dan anderen. Het trainen kan door het met regelmaat toepassen van simpele technieken. 

Het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van mindfulness groeit exponentiëel met inmiddels meer dan 5000 wetenschappelijke studies. Vooral de laatste vijf jaar is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness op de werkvloer.

Aantal studies naar mindfulness t/m 2018

Mindfulness Journal Publications by Year 1980-2018

Hoe ga je hier nu mee aan de slag? Hoe kun je zelf het experiment aangaan? 

Tijdens dit webinar ontdek je jouw mindfulness 'spier', hoe je deze kunt ontwikkelen op werk en wat het je oplevert. Na afloop van het webinar ken je mindfulnesstechnieken die je meteen kunt uitproberen en weet je hoe je eventueel via je werkgever een mindfulnesstraining kunt volgen. 

Spreker

Bart HansmaBart Hansma is mindfulnesstrainer. Met zijn bedrijf ProMindful helpt hij professionals en bedrijven om mindfulness te integreren op werk. Hij is onder meer betrokken bij Mindful Rijk, het expertisebureau voor mindfulness in de Rijksoverheid. 

Verslag