Webinar Faciliteren van groepsessies

Datum 18 april 2019
Tijd Donderdag 18 april van 11:30 - 12:00 uur
Kosten Geen
Locatie Online, via je pc
DoelgroepAlle geïnteresseerden

'Het gaat altijd anders dan je denkt...'

Op donderdag 18 april organiseren we een extra webinar over het ontwikkelen en begeleiden van resultaatgerichte groepssessies. Het webinar duurt een half uur, kijk je mee?

Als professional wordt er in je werk niet alleen een beroep gedaan op je inhoudelijke deskundigheid, je vervult allerlei rollen (projectleider, adviseur) die heel andere competenties van je vragen. Een van die rollen is die van facilitator/begeleider van (kleine of grotere) team- en groepsbijeenkomsten.

Een eerste confrontatie met deze rol geeft vaak het gevoel op een expeditie te zijn in een onbekend land, welke wetmatigheden gelden hier, hoe navigeer ik, hoe ga ik om met het gegeven dat mensen vaak anders reageren dan ik verwacht? Hoe zorg ik voor een helder programma en hoe begeleid ik vervolgens een groep zodanig dat zij samen de gewenste doelen behalen in plaats van te ‘verdwalen’?

Het faciliteren van inspirerende, resultaatgerichte groepssessies is een vak apart dat je niet zo zeer op school en uit de boeken leert, maar al doende in de praktijk. Dit webinar reikt een ‘kompas’ voor de facilitator aan en gaat in op groepsdynamiek.

Een webinar is een online lezing. De spreker zit in een studio en jij achter je eigen computer. Als je ‘live’ kijkt kun je vragen stellen aan de spreker. Om ‘live’ te kijken heb je een inlogcode nodig die wij je toesturen als jij je aanmeldt. Die inlogcode werkt niet alleen voor dit webinar maar voor alle webinars die Platform WOW organiseert. Achteraf is het webinar (zonder inlogcode) ook terug te zien via onze website. Let op! Je kunt je tot 18 april 10:30 uur aanmelden om dit webinar live bij te wonen. Je krijgt dan uiterlijk om 11:15 uur een code en instructie toegestuurd waarmee je kunt inloggen. De week erop kun je het webinar terugkijken via onze website. 

Sprekers

Job van den Berg is leading professional bij Strategy & Management Consultants van Royal HaskoningDHV, hij heeft jarenlange ervaring met het faciliteren van grote en kleine groepen, op het snijvlak van bestuurlijk, politiek en inhoudelijk complexe projecten in ruimte, infrastructuur en waterbeheer.

Anita Mulder is trainer en (team)coach, het ontwikkelen van leertrajecten voor professionals is haar passie.

Job en Anita werken al meer dan 15 jaar samen. Geïnspireerd door de leervragen van professionals die zij trainen schreven zij samen het in maart 2019 verschenen boek ‘Het gaat altijd anders dan je denkt’, over het ontwikkelen en begeleiden van groepssessies.

Verslag