Webinar Cyber Security voor weg- en waterbeheerders

Datum 26 november 2018
Tijd 14.00 - 14.30 uur
Kosten geen
Locatie online, achter achter uw eigen computer
Doelgroepweg- en waterbeheerders overheid

Niet alleen tijdens het werken op onze eigen PC’s hebben we te maken met allerlei virussen, spyware en phishing mails. Ook op onze beheerobjecten met industriële automatisering lopen we risico’s op (digitale) diefstal van informatie, cyberaanvallen en onbedoelde bewegingen van onze objecten. Het Rijk heeft het Nationaal Cyber Security Centrum ingericht, waar kennis over beveiliging van informatie is gebundeld, monitoring plaatsvindt en hulpmiddelen worden ontwikkeld samen met andere overheidsinstanties. Wat betekent dit voor je eigen werkveld?  

Op maandag 26 november vindt het webinar plaats over Cyber Security. Er wordt ingegaan op et onderwerp Cyber Security in combinatie met het werk van de weg- en waterbeheerder. Wat moet je als weg- en waterbeheerder over Cyber Security weten? Welke ontwikkelingen zijn er de afgelopen jaren geweest en wat kan je als weg- en waterbeheerder doen? Dit zijn vragen die aan de orde komen tijdens de webinar.      

Het webinar was eenmalig te zien.

Sprekers

Spreker Barend Sluijter is, vanuit zijn rol bij Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, specialist op het gebied van Cyber Security. Hij heeft alle ontwikkelingen op de voet gevolgd en hij weet wat het betekent voor het werk van de weg- en waterbeheerder.  

Samen met spreker Marco Rijkschroeff, senior adviseur Afdeling Security Centrum Rijkswaterstaat en vice voorzitter ISAC keren en Beheren, wordt het webinar Cyber Security voor weg- en waterbeheerders verzorgd. Marco Rijkschroeff gaat verder in op wat Cyber Security voor de organisatie betekent en hoe we daarin samenwerken binnen de sector, zoals in CERT-Water Managent en de ISAC Keren en Beheren.   

Wat is een webinar?

Een webinar is een online lezing. De spreker zit in een studio en jij achter je eigen computer. Als je ‘live’ kijkt kun je vragen stellen aan de spreker. Om ‘live’ te kijken heb je een inlogcode nodig die wij je toesturen als jij je aanmeldt. Die inlogcode werkt niet alleen voor dit webinar maar voor alle webinars die Platform WOW organiseert. Normaal is het webinar (zonder inlogcode) ook terug te zien via onze website maar in dit geval niet: dit webinar is alleen live te volgen.

Verslag