VOL: Landelijke Drone en Datadag 2019

Datum 05 november 2019
Tijd 12.00 uur tot 17.00 uur
Kosten €110,- excl. BTW (Voor deelnemers vanuit Rijkswaterstaat, Waterschappen, gemeenten en provincies zijn er een aantal plaatsen kosteloos beschikbaar)
Locatie Fort 1881 te Hoek van Holland
DoelgroepMinisteries, ProRail, Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies en Waterschappen, marktpartijen en kennisinstituten

Aanmelden voor de Drone- en Datadag is niet meer mogelijk

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen drie jaar met succes jaarlijks een Drone event georganiseerd. Aangezien de drone en data sector zich steeds verder ontwikkelt, organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Platform WOW op dinsdag 5 november de volgende de Landelijke Drone en Datadag. 

Programma

Tijd  Onderdeel
12:00 uur Ontvangst met inlooplunch en bezoek kennismarkt
12:30 uur Plenair programma met welkomstwoord door Nancy Scheijven, CEO Drones, Rijkswaterstaat
Ties van Zanten, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
John van Langeveld, Movares en Jasper van Auweraart, Sobolt
Rob van Nieuwland, Darpas en Joram van Driel en Willem van der Wal,
AnalyseBureau luchtvaart
13:30 uur Workshops en demonstraties
14:30 uur Pauze met bezoek aan kennismarkt met muziek van de COB Band
15:00 uur Workshops en demonstraties
16:00 uur Inspirerende afsluiting
16:30 uur Netwerkborrel met muziek

Wat levert deze dag jou op? 

  • Je bent op de hoogte van voorvallen door professionele dronegebruikers, wat kunnen we daarvan leren en hoe gaan we om met de risico's van particuliere dronegebruikers.
  • Je heeft inzicht in de kennis die beschikbaar is op het gebied van drones en vliegende taxi's en hoe dit in de praktijk kan worden toegepast (regelgeving, best practices, nieuwe apparatuur, data en data opslag etc.)
  • Je weet hoe andere organisaties en bedrijven met drones en data omgaan en hiervan leren (zoals Prorail, NVWA, Waterschappen, NAM, Shell, dronebedrijven, ingenieursbureaus, etc)
  • Je bent op de hoogte dat de dronesector een serieuze tak van sport is die veiliger, minder kostbaar, sneller en efficiënter is dan de meeste traditionele technieken.
  • Je heeft toegang tot een netwerk van marktpartijen, kennisinstituten en overheden die gezamenlijk de inzet van drones voor diverse taken in willen zetten.