Verkenningsbijeenkomst: Hergebruik kunstwerken, hoe dan?

Datum 07 oktober 2019
Tijd 13.00 - 16.30 uur
Kosten Geen
Locatie De Bouwcampus, Van der Burghweg 1 in Delft

Verkenningsbijeenkomst over hergebruik als het nieuwe normaal

Op maandag 7 oktober verzorgen we samen met De Bouwcampus een verkenningsbijeenkomst over het hergebruiken van kunstwerken. Waar we tijdens de bruggenontbijten spreken over het renoveren van oude kunstwerken en over nieuwbouw, staat hier specifiek hergebruik centraal. Een hele brug of een onderdeel daarvan kan elders nog prima dienst doen! Maar hoe pak je hergebruik op efficiënte wijze aan? 

Direct aanmelden

Programma maandag 7 oktober

Tijden Onderdeel
13.00-13.30 uur

Inloop met koffie/ thee

13.30-13.45 uur Opening door dagvoorzitter Marco Hofman van De Bouwcampus. Welkom en inleiding door Nynke Sijtsma van De Bouwcampus en Dorien ten Have van  Platform WOW
13.45-14.45 uur  Interactief plenair programma waar ingegaan wordt op "Waarom is hergebruik belangrijk?” en "Wat maakt hergebruik zo complex?” aan de hand van praktijkvoorbeelden i.s.m. René Garlich en Valerie Kort van Ophen ingenieurs/ De Bruggenbank, Boele Dijkstra van de gemeente Noardeast-Fryslân en Barbara van Offenbeek van RWS
14.45-15.00 uur Pauze
15.00-16.00 uur Workshops in twee rondes met verkenning van thema’s*
16.30-16.45 uur Afsluiting en aansluitend borrel

* Tijdens de bijeenkomst kan je deelnemen aan twee verschillende workshops.

We behandelen twee praktijkvoorbeelden van hergebruik: de Cruquiusbrug en de Ritsumasyl brug in Friesland. Verder presenteren we een ‘Marktplaats voor bruggen’ en verkennen we met overheid en marktpartijen hoe hergebruik in de praktijk uitgevoerd kan worden. Hoe werkt dat juridisch? Welke businesscase kun je toepassen en wat ga je als beheerder met je materialen doen?

Discussieer jij mee? 

Kom naar de verkenningsbijeenkomst en zorg er mede voor dat hergebruik van kunstwerken het nieuwe normaal wordt! Weet je iemand uit je netwerk voor wie dit onderwerp interessant is? Attendeer diegene dan vooral op dit event. 

Brugdeel vervoerd op schip