Uit ons netwerk - Online inspiratiesessie: CO2-reductie via asfalt

Datum 03 december 2019
Tijd 09.00 - 10.00 uur
Kosten Geen
Locatie Online, achter je pc
DoelgroepDeze casus is interessant voor functionarissen uit de GWW-praktijk vanuit diverse invalshoeken: inkoop, beleid en projectmanagement en voor kleine, middelgrote en grote gemeenten

Op dinsdag 3 december van 09.00 - 10.00 uur organiseert De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) samen met de gemeente Oss en Tauw een online inspiratiesessie over CO2-reductie bij de vervanging van gescheurd asfalt. 

Kilometerslange scheuren in het asfalt

Dit jaar werd de gemeente Oss geconfronteerd met kilometerslange en grootschalige scheuren in het asfalt in de Lithse Polder, waarschijnlijk door de combinatie van kleigrond en droogte. Duurzaamheidsmanager Esther van der Lugt van de gemeente Oss en Sanne de Groot van adviesbureau Tauw Nederland vertellen hoe zij dit op een duurzame manier hebben aangepakt en willen graag kennis uitwisselen met andere beheerders. Van der Lugt: 'We zijn heel benieuwd hoe andere organisaties dit soort problemen in het asfalt als gevolg van klimaatverandering aanpakken. En hoe gaan we met zijn allen de vraag naar duurzamer asfalt invullen? 

Aanmelden

Op de site van de VNG vindt je meer informatie over de online sessie. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar CO2@VNG.nl. Vermeld daarbij je contactgegevens en een vraag voor de gastsprekers.