Netwerkevent Infra-Innovatie Netwerk

Datum 10 oktober 2019
Tijd 12.00 - 16.30 uur
Kosten Geen
Locatie Willem Twee, Boschdijkstraat 100, 5211 VD 's-Hertogenbosch
DoelgroepProvincies, gemeenten, waterschappen en het bedrijfsleven met interesse in circulariteit en innovaties in de grond-, weg- en waterbouwsector

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseren we samen met Gemeente ’s Hertogenbosch, BouwCirculair en CROW

Het Netwerkevent Infra-Innovatie Netwerk. Thema: circulariteit

Het netwerkevent Infra-Innovatie Netwerk wil belemmeringen wegnemen en het daadwerkelijk toepassen van innovaties in de grond-, weg-, watersector bevorderen. Het netwerk brengt vraag en aanbod van innovaties bij elkaar. Dit keer met als thema: circulariteit in de Infra. Tijdens dit Netwerkevent zijn, naast de uitgebreide mogelijkheid tot netwerken, verschillende themasessies en innovatiecafés met betrekking tot infra innovaties te bezoeken.

Dit netwerkevent – tijdens de Dag van de Duurzaamheid – biedt een mooie kans om te komen tot het stimuleren en implementeren van duurzame innovaties binnen je eigen organisatie! Het event biedt zowel kansen voor opdrachtgevers als voor opdrachtnemers/marktpartijen.

Wil je deelnemen? Meld je dan aan voor 10 oktober 2019.    

Programma

Maurice BeijkPlenair

  • Inspirerende Keynote van Maurice Beijk van Rentmeester 2050 over hoe we de infra echt duurzaam krijgen -->
  • Innovatiecafés waar innovatoren 15 veelbelovende infra-innovaties pitchen
  • Kennis- en inspiratiesessies waar je leert hoe succesvol om te gaan met belemmeringen bij het toepassen van infra-innovaties
  • Special: de Green Deal Duurzaam GWW organiseert het tweede Duurzaam GWW Café met als thema “Eenvoudig aanbesteden met MKI (‘Light Aanpak DuboCalc’) in kleine en middelgrote projecten”
    Maak kennis met de aanpak van o.a. Rijkswaterstaat en enkele gemeenten bij het verduurzamen van onderhoudscontracten wegverhardingen.
  • Innovatiemarkt met verschillende duurzame/circulaire infra-innovaties
  • Cabaretier Guido Weijers over duurzaamheid en geluk, in het kader van de Dag van de Duurzaamheid

Innovatiecafés
Wat kun je verwachten van een innovatiecafé? Enthousiaste, intelligente en kansrijke innovators die zijn of haar innovatie op gebied van klimaatbestendige wegen- en fietspaden en energietransitie komen pitchen. Elke pitch duurt ongeveer twee minuten. Na de pitch is er nog ruimte voor vragen en gegevensuitwisseling voor degene die geïnteresseerd zijn. Belangrijkste doel hiervan is vraag en aanbod van infrastructuur innovaties bij elkaar brengen en belemmeringen voor infrastructuur innovaties wegnemen.

Guido WeijersGlobaal tijdschema

12.00 - 13.00 Inloop en lunch met innovatiemarkt 

13.00 - 16.30 Keynote van Maurice Beijk, innovatiecafés en inspiratiesessies, Guido Wijers over duurzaamheid en geluk -->

16.30 Start Netwerkborrel

Programmaboekje

Locatie en routebeschrijving

Het netwerkevent vindt plaats in Den Bosch: Willem Twee poppodium, Boschdijkstraat 100, 5211 VD ’s-Hertogenbosch. Deze locatie is goed bereikbaar per OV: 10 minuten lopen vanaf centraal station Den Bosch.