Innovatiebijeenkomst GeluidsreductiePlus

Datum 19 januari 2018
Tijd 09.00 - 13.30 uur (inclusief lunch)
Kosten geen
Locatie 3D Makerszone, Haarlem
Doelgroepoverheden en marktpartijen

Op vrijdag 19 januari organiseren we samen met de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, het Infra Innovatie Netwerk en RVO Nederland een bijeenkomst over geluidsreductie.

De provincies Noord- en Zuid-Holland investeren in bereikbaarheid. Een goed functionerende infrastructuur vormt immers de slagader van onze economie. Het netwerk van provinciale wegen zorgt ervoor dat iedereen dagelijks veilig en vlot van a naar b kan reizen. De keerzijde is dat langs deze wegen veel mensen wonen en werken. Investeren in bereikbaarheid gaat daarom hand in hand met investeren in leefbaarheid. Bijvoorbeeld door het toepassen van geluidreducerende maatregelen zoals stil asfalt en geluidschermen.

Extra maatregelen

Toch bieden deze maatregelen niet altijd de juiste oplossing. Soms is er wat extra’s nodig om voldoende geluid te reduceren of moeten er maatregelen genomen worden op plaatsen waar weinig ruimte is, zoals op kruispunten.

Slimme oplossingen

Naar dit soort slimme oplossingen zijn de provincies op initiatief van het Infra Innovatie Netwerk, samen met RVO, op zoek gegaan. En met succes! Het SBIR project ‘Geluidsreducerende innovaties’ leverde maar liefst twintig potentieel nieuwe innovaties op. Binnenkort worden twee van deze slimme ideeën in de praktijk toegepast en getest.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met een aantal ondernemers en het scala aan slimme innovaties dat zij hebben ontwikkeld, presenteren de vier finalisten hun innovatie en maken gedeputeerden Elisabeth Post (Noord-Holland) en Floor Vermeulen (Zuid-Holland) bekend welke innovatie in hun provincie langs de weg toegepast en getest gaat worden.

Sprekers

Sprekers zijn Jan Harm Brouwer (provincie Zuid-Holland) en geluidsexpert Arnold Koopman. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om te netwerken tijdens de afsluitende lunch.

Meer informatie over dit intiatief kun je ook vinden in het WOW-prijs rapport 2017.